Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ultrason bölümünde taşeron şirket aracılığıyla çalışan aralarında hekim ve tıbbi sekreterlerin olduğu çalışanlara 6 Nisan'da işten çıkarıldıklarına dair SGK mesajları gelmişti. DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası'nın durumu gündeme getirmesiyle önce "Hasta yok ultrasonu kapatacağız" diyen hastane yönetimi, daha sonra açıklama yaparak işçilerin iş akitlerinin devam ettiğini beyan etmişti.
Sonradan iş akitleri feshedilen Dev Sağlık-İş üyesi işçiler, bu durumu CİMER aracılığıyla şikayet etti. CİMER'in hastane yöneticilerinden aldığı bilgi sonucunda verdiği cevapta, “30 Haziran tarihine kadar hiçbir sağlık çalışanının iş akdinin feshedilemeyeceği” bildirildi.
Buna karşılık hastane yöneticileri 54 sağlık çalışanına, "Bizim firmayla sözleşmemiz bitti, biz bir şeye karışmayız" dedi. Firma ise resmi bir açıklama yapmadı.
Dev Sağlık-İş Sendikası yöneticileri hastane yöneticileri ile görüşme yapmaya çalıştı; ancak yönetimi "haftaya gelin" cevabı verdi. Tüm bu gelişmeler üzerine Dev Sağlık-İş üyesi işçiler Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı hastanede tıbbi sekreter olarak çalışan Feleknaz Alp okudu.
Açıklamada “Bugün burada maalesef bizler de diğer meslektaşlarımızla bu salgınla mücadele etmek yerine kapı önüne konulduk. Hem de bir röntgen bir tomografi cihazı kadar değer verilmeden” ifadeleri yer aldı.
Açıklamaya “İşten mi çıkarıldık, ücretsiz izin mi verdiler bize bilmiyoruz” diye devam eden sendika üyeleri, kamuda taşeronun sürdüğünü ve salgın döneminde hekimlerin, radyo teknikerlerinin, tıbbi sekreterlerin, tomografi-MR-BT raporları yazan raportörlerin işten çıkarılmaya devam edildiğini söyledi.
Alp ayrıca, "Covid-19 teşhisinde son derece önemli bir yere sahip olan Bilgisayarlı Tomografiyi, diğer görüntüleme bölümlerini kapatmak hangi akılla, hangi bilimsellikle açıklanabilir? Şişli Etfal gibi köklü bir hastanede binamızda BT cihazında, sadece kontrastla çekim gerekmeyen acil hastalar kabul edilecektir. Peki kontrastlı çekim gereken acil bir hasta geldiğinde ne olacaktır? Sadece sağlık çalışanlarını işten atılmakta değil, halkın sağlığı da hiçe sayılmaktadır. Şifa bulmak için gelen hastaları Sarıyer'e göndermek, Şişli Etfal gibi köklü bir hastaneye yakışır mı?" sorularını sordu.
Şişli Etfal Hastanesi yönetimi başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nı bu ayıba son vermeye çağırdıklarını belirten Alp, bu yanlıştan derhal dönülmesi gerektiği ve işten atılan sağlık çalışanlarının işlerine başlatılması gerektiğini belirterek açıklamasını sonlandırdı.