< < As Plastik İşçisi Kazanacak!

Kapitalizmin yarattığı ekonomik, sosyal ve siyasal krizden dolayı insanca yaşama hakkı elinden alınan işçi sınıfı, özellikle içinde bulunduğumuz dönemde fabrikatörlere, patronlara karşı amansız bir mücadele içinde. Sendikal örgütlenmeye, işçiye hakkını vermeye, güvenli çalışma ortamı yaratmaya tamamen karşı duran faşist devlet ve onun patronları işçilerin bu mücadelesi karşısında korkuyor, sindirme çabaları içine giriyor.

19 gün önce sendikal hakları için mücadele eden 4 As Plastik işçisi işten çıkarılmıştı. Buna karşı hem sendikalı işçiler, hem de fabrikanın diğer tüm işçileri eyleme geçti. 19 Eylül’de grev yapmayı belirlediler ve çadır kurarak mücadelelerini sürdürdüler. Bugün, grevlerinin ilk gününde MB, DÖB ve EKA olarak As Plastik Fabrikasına işçileri selamlamaya ve dayanışmaya gittik.

Baskı, sömürü ve sendikal haklara yasaklar ile boğuşan fabrika işçileri, işi tamamen bırakarak insanca çalışma koşulları için fabrika önünde eyleme geçmişlerdi. Grev halayları eşliğinde, sloganlar ile seslerini yükselttiler. Bizlere atılan işçiler geri alınana kadar, TİS masasına oturuluncaya kadar mücadeleden geri durmayacaklarını söylediler. As Plastik işçileri, ülkenin dört bir yanından aldıkları desteğin gücüyle, patronlarına ve onun temsil ettiklerine karşı daha da kararlı durduklarını anlattılar.

Bizler de işçinin emeğinin sömürüldüğü, köle haline getirildiği, haklarının elinden alındığı, güvensiz koşullar yüzünden iş cinayetlerinin yaşandığı bu topraklarda, zaferin böyle mücadelelerden doğacağını biliyoruz. Bu mücadelenin yanında olmak, mücadeleyi daha da ileri taşımak işçi, emekçi, öğrenci fark etmeksizin hepimizin görevi. Polonez’den Fernas’a, Akcanlar’dan As Plastik’e tüm işçiler emeklerinin iktidarını kurana dek örgütlenmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bir Mücadele Birliği Okuru