< < Fernas İşçileri: "Biz Ölmeye Gelmişiz! Madende Öldüremediniz Burada Ölmeye Geldik!"

Ankara'da Fernas Holding önüne giden maden işçilerine polis saldırdı. 28 kişi gözaltına alındı. Maden işçinin polis tarafından tekmelenmesine işçiler "Biz ölmeye gelmişiz. Bunla mı korkutacaksınız bizi!" yanıtı verdi.

Soma'da Fernas Madencilik'te, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na üye olmalarının ardından 7 işçinin işten atılması üzerine işçiler, atılan işçilerin geri alınması, İSİG önlemlerinin alınması ve insanca yaşayacak ücret, semdikal haklarının tanınması talebiyle eyleme başlamıştı.

AKP milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait maden işletmesinde işçilerin taleplerinin karşılanmaması ve polis saldırıları ve gözaltılar yaşanması üzerine dün Ankara'da Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan maden işçileri bugün de Fernas Holding önüneydi. İşçilerin Fernas Holding önünde durmasını önlemek için polisin barikat kurması üzerine işçilerden birkaçı yüksek gerilim hattı elektrik direğine tırmandı.

Polis işçilerin kendilerinin ve çevrede bulunanların can güvenliğini tehlikeye attığını belirterek aşağı inmeleri için anons geçmeye başladı. Polisin işçileri aşağı indirmek üzere elektrik direğine yönelmesi üzerine işçiler de direğin çevresinde toplanarak " Günlerdir sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Madenlerde ölüyoruz. Kimsenin umurunda değiliz. Şimdi mi can güvenliği aklınıza geldi" diyerek polisin direkteki işçilere müdahale etmesini engellemeye çalıştı.

Madencilerle tartışma sırasında polisin bir madenciyi tekmeleyerek darp etmesi üzerine maden işçileri isyan etti. "Biz buraya ölmeye gelmişiz ölmeye! 301’den sonra bizi yine tekmelediniz. Yer altında öldüremediniz buraya ölmeye geldik. Bunlarla mı korkutacaksınız bizi? Korkmuyoruz. Gelin burada öldürün öldürecekseniz. 22 gündür işlemediğiniz suç kalmadı. Her gün suç duyurusunda bulunduk tek bir işlem yapılmadı. Tekmeleyip bir de oh diyorsunuz. Bu nasıl utanmazlıktır! Soma'da tekmelediniz, burda tekmelediniz. Alkışlarlar sizi, terfi verirler. Gelin öldürün. Yerin altında değil üstünde ölmeye geldik. Bizim burdan dönüşümüz yok!" dedi.

Polis işçilere saldırarak 28 madenciyi gözaltına aldı. Maden işçileri "Taleplerimiz kabul edilinceye kadar direnişimiz devam edecek" diye vurguladı.