< < Fernas Maden İşçileri, Patronun Bodrum'daki Oteli Önünde

Sendikalı oldukları için işten atılan Fernas Madencilik işçileri bugün Fernas patronlarının Bodrum'da bulunan Cape Bodrum Luxury önünde 3 günlük nöbete başladı.

Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren Fernas Madencilik'te Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı örgütlenmeleri üzerine işyeri temsilcilerinin işten atılması üzerine başlattıkları eylem 20'inci gününde.

 

Lüks Otel Önünde Direniş Çadırı

Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler, bugün Fernas'ın patronlarının Muğla'nın Bodrum ilçesindeki oteli Cape Bodrum Luxury önünde nöbete başladı. İşçiler üç gün üç gece sürecek olan nöbet eylemi için patronların lüks oteli önünde direniş çadırı kurdu.

Fernas Maden işçileri Bodrum ve Milas halkına seslendi.

İşçiler, "Bizler Soma'da bulunan Fernas Madencilik'ten sendikaya üye olduğumuz için haksızca işten çıkartılan, işçi sağlığı ve iş güvenliğine dair alınmayan önlemleri kamuoyunda teşhir edip düzeltilene kadar işten kaçınma hakkımızı kullanan madencileriz. Bir 301 katliamı daha tekrar olmasın diye madencilerin çalışma şartlarına ölmeden önce müdahale eden madencileriz. Fernas Patronu aynı zamanda AKP Batman milletvekili olan Ferhat Nasıroğlu ve şirket yetkilileri tarafından müzakere sağlansın, çalışma şartlarımızdaki sorunlar çözülsün, haksızca işten atılan arkadaşlarımız geri alınsın diye sahibi olduğu, ayak bastığı her yere hakkımızı aramak üzere geliyoruz" dedi.

 

Bodrum Ve Milas Halkına Dayamışma Çağrısı

Fernas şirketine ait otel Cape Bodrum önünde geceli gündüzlü kalacaklarını duyuran işçiler, "3 gece boyunca sürecek nöbetimiz boyunca Bodrum ve Milas halkından Fernas'ın büyük oteli önünde bizi yalnız bırakmamasını, dayanışma içinde olmasını, bizi ziyaret etmesini, sesimizin duyulması için yerel mekanizmaları harekete geçirmesini rica ediyoruz" dedi.

 

Fernas İşçileri Yarın Üç Kentte Eylemde Olacak

Fernas Maden işçileri yarın ise maden ocağı önünde, Cape Bodrum Luxury otel ve Ankara'da Çalışma Bakanlığı önünde olmak üzere üç kentte eylemde olacak.