< Hem Tel Aviv’le Hem Gazze İle “Kardeş” Olunmaz!

İzmir'de 10 Haziran günü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin halka açık toplantısına, Aralarında DÖB’ün de bulunduğu gençlik örgütleri katılarak, İzmir Belediyesi'nin Tel Aviv Belediyesi ile olan kardeş şehir protokolünü iptal etmesi ve Filistin'de yaşanan soykırım saldırılarına ortak olmaktan vazgeçmesi için Filistin halkının sesini yükseltti.

7 Ekim'den bu yana Filistin'de Siyonist katil İsrail Devleti'nin soykırım saldırıları artarak devam ediyor, hastaneler bombalanıyor, onbinlerce insan katlediliyor. İzmir Belediyesi ile bu katliama ortak olmaması üzerine operasyonun ilk başladığı tarihlerde bir görüşme yapılmıştı ve belediye protokolü iptal edeceğini söylemişti; ancak bu söz yerine getirilmedi.

10 Haziran günü yapılan toplantıda meclis üyelerinin tamamının oyuyla Tel Aviv ile kardeş şehir protokolü sürerken, aynı zamanda Gazze ile de kardeş şehir protokolü oluşturma önerisi kabul edildi... İçerisinde DÖB'ün de olduğu gençlik örgütleri ise bu ikiyüzlü hamaseti teşhir etti.

“Bir yandan Filistin için timsah gözyaşları dökerken, diğer yandan da İsrail ile her türlü ortaklığı sürdürmeye devam eden burjuvazinin temsilcileri hedefimiz olmaya devam edecek” denildi.

Meclis toplantısını durdurarak ajitasyon konuşmaları ile durumu teşhir eden gençlik örgütlerine zabıta ve özel güvenlik saldırarak toplantıdan çıkarmaya çalıştı. Buna karşı direnen gençler saldırıya "Nehirden Denize Özgür Filistin”, “Filistin Halkı Yalnız Değildir”, “Filistin'de Düşene Dövüşene Bin Selam" sloganlarıyla karşılık verdi.

Zabıta, sivil polis ve özel güvenlik saldırısı ile toplantıdan çıkarılan gençler, protokol iptal edilmediği ve iki yüzlü hamaset devam ettiği sürece bu alanlarda olmaya devam edeceklerini vurguladı.