Filistin Halkıyla Dayanışmanın Sürdürülmesi, Her Zamankinden Daha Fazla Gerekli

Bu hafta Lübnan’da yaşanan saldırılara ilişkin, Lübnan Komünist Partisi Siyasi Bürosu tarafından kaleme alınan ve elimize mail ile ulaşan “Komünist, İşçi ve İlerici Partilere Lübnan'a Yönelik Son Siyonist Saldırılarla İlgili Mektup”u paylaşıyoruz:


İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşı devam ederken, işgalciler, Batı Şeria ve bölgedeki çeşitli ülkelere yönelik acımasız saldırılarının yanı sıra Lübnan'ı, özellikle de güneyini her gün tekrarlanan saldırılarla hedef almaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nin başını çektiği emperyalist hükümetlerin kapsamlı koruması altında gerçekleşen bu saldırılar, 7 Ekim'den bugüne Gazze'de 43.000'den fazla, ülkemiz Lübnan'da ise 700'den fazla şehidin belgelenmiş ölümüyle sonuçlanmıştır.

Bu bağlamda, Lübnan'daki son tırmanış 17 Eylül'de binlerce çağrı cihazının, 18 Eylül'de ise telsiz cihazlarının hedef alınmasını kapsamaktadır. Bu cihazların taşıyıcılarının ellerinde, güvenli evlerde ve kurumlarda patlaması sonucunda 32 şehit verilmiş ve yaklaşık 3.000 kişi de yaralanmıştır. Bu saldırı, Lübnan'a ithal edilmeden önce Mossad ajanları tarafından patlayıcılarla tuzaklanan bu cihazlarla siviller, direnişçiler, sağlık ve sosyal kurumlarda çalışanlar da dahil olmak üzere iletişim cihazı kullanıcılarını hedef alan bir terör saldırısıydı.

Bu terörist saldırıların amacı Lübnan halkına gözdağı vermek ve onları Siyonist düşman ve destekçisi ABD'nin koşullarına boyun eğmeye zorlayarak Lübnan ulusal güçlerinin Gazze'deki Filistin halkına destek vermesini engellemektir. Ayrıca tüm bölge üzerindeki güvenlik kontrolünü sıkılaştırmayı, emperyalist güçlerin petrol kaynakları ve ticaret yolları üzerindeki etkisini pekiştirmeyi ve İsrail'in bu geniş projede çok önemli bir rol oynaması nedeniyle İsrail'in niteliksel askeri ve güvenlik üstünlüğünü sürdürmeyi amaçlamaktadırlar.

Lübnan halkıyla ve işgale karşı direnme hakkıyla uluslararası dayanışma, İsrail'in kendi topraklarındaki saldırganlığının kınanması ve Filistin halkına yönelik soykırım savaşının durdurulması için Filistin halkıyla dayanışma kampanyasının sürdürülmesi, bugün her zamankinden daha fazla gereklidir.

Lübnan Komünist Partisi Siyasi Bürosu, haklı davası için komünist, işçi ve ilerici partilerin desteğine ve Lübnan, Filistin ve bölge halklarıyla dayanışma içinde hareket etmeye hazır olduklarına inanmaktadır. Bu partileri kendi ülkelerinde yapacakları açıklamalarla, özellikle İsrail ve ABD elçilikleri önlerinde gerçekleştirecekleri eylemlerle, ulusal ve bölgesel parlamentolarda ve çeşitli uluslararası kurumlarda yapacakları siyasal açıklamalarla ve kitle eylemleriyle seslerini yükseltmeye çağırır.


-Gazze'deki soykırım savaşının ve Lübnan ile bölgedeki diğer ülkelere yönelik saldırıların derhal durdurulması için;

-Halklar arasındaki uluslararası dayanışmanın güçlendirilmesi için;

-Emperyalist ve Siyonist savaş ve saldırılara karşı koymak için

harekete geçin.

Lübnan Komünist Partisi Siyasi Bürosu

19 Eylül 2024