< Abla Saadat’a Özgürlük

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da pek çok eve baskın düzenledi, aralarında yıllardır tutsak olan FHKC Genel Sekreteri Ahmet Saadat'ın eşi Abla Saadat da gözaltına alındı.

Bu saldırılar üzerine FHKC bir açıklama yaparak, “Abla Saadat'ın tutuklanması Filistinli kadınların kararlılığını ve mücadeledeki rolünü hedef alan yeni bir suçtur” dedi.

Cephe, bu tutuklamanın, Filistin’de süren özgürlük mücadelesinin, kadın mücadelesinin önderlerini hapsederek hareketi durdurabilmeyi planlayan sistematik bir politika olduğunu söylerken, Saadat'ın hedef alınmasının sebebinin de kararlılık ve mücadelenin sembolü oluşu olması vurgulandı.

FHKC bu tür saldırıların Filistin halkının kararlılığını zayıflatmayacağını, işgalin tüm başarısız girişimlerine rağmen mücadeleyi sürdüren militanların iradesini etkilemeyeceğini, Abla Saadat'ın kararlılığını zayıflatmayacağını ya da Komutan Ahmed Saadat'ın temsil ettiği ileri devrimci modeli kırmayacağını da vurguladı.

Cephe, bu tutuklamanın, hücre hapsinde taciz ve baskıya maruz kalan Halide Cerrar örneğinde olduğu gibi, sürekli olarak taciz ve tutuklamaya maruz kalan Filistinli kadınlara yönelik baskı politikalarından biri olduğunu ve bununla kadınların ulusal hareketteki rolünü zayıflatmayı amaçladıklarını belirtti.

FHKC bir çağrı yaparak kadın tutsaklarla dayanışmanın artırılmasını ve siyonistleri işledikleri bu suçlardan ötürü yargılanabilmeleri için uluslararası çabaların genişletilmesini istedi.