< < "Rüzgarlar Reşit Kibar İsmini Ağaçlara Fısıldasın"

Artvin'in Borçka ilçesi Cankurtaran Ormanı'nda ağaçların kesilmesine endel olmak isterken katledilen Reşit Kibar anısına "Yaşam Nöbeti" yapıldı.

Yaşam alanlarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Artvin halkı Cankurtaran Ormanı'nın adının Reşit Kibar Ormanı olarak değiştirilmesini istedi.

Artvin’in Borçka ilçesi Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen mesire alanı projesine karşı ağaçlarını korumak isterken katledilen Reşit Kibar anısına “Yaşam Nöbeti” tutuldu. Nöbette, Cankurtaran Ormanı’nın adının “Reşit Kibar Ormanı” olarak değiştirilmesi istendi.

Nöbet alanında “Yaşam nöbetindeyiz” pankartı ile Reşit Kibar’ın sözleri ve nöbetin taleplerinin yer aldığı pankartlar asıldı.

Çifteköprü Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Kooperatifi Üyesi Cavit Altunkaya, Artvin ve çevresinde verilen tüm maden ruhsatlarının iptalini istediklerini belirterek, “Reşit’in katilinin tutuklanması yeterli değil. Azmettiriciler aramızda dolaşıyor. Cankurtaran’ı savunuyoruz, ormanlarımızı, suyumuzu, doğamızı koruyoruz” dedi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Artvin halkının 30 yıldır sürdürdüğü ekoloji mücadelesinin hem insanlar hem de tüm canlılar için olduğunu vurguladı. Karahan, “Burası, Reşit Kibar’ın ismiyle tüm canlıların huzur bulacağı bir yer olacak” diye konuştu.

Akademisyen Oğuz Kurdoğlu, Reşit Kibar’ın ismini yaşatmak için bölgeye “Reşit Kibar Ormanı” denmesi gerektiğini belirtti ve “Dünyada bunun pek çok örneği var. Rüzgarlar Reşit Kibar’ın adını bu ağaçlara fısıldasın” dedi. Nöbete siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri de söz alarak halkın taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade ederek destek verdi.