Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti adına, bugünlerde birçok kıtada, birçok ülkede ve özellikle de Kore Cumhuriyeti'nde düzenlenen anti-faşist konferansın tüm katılımcılarına hoş geldiniz demek istiyorum. Şu an eskiden Ukrayna olan Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerindeyiz.

Burada emperyalizme karşı, Amerikan emperyalizmi ve tüm dünyayı boyunduruk altına alan Anglo-Sakson fetih ideolojisi tarafından desteklenen faşizme karşı mücadelemize başladık.

Ve şu anda Donetsk, Lugansk, Zaporozhye ve Kherson bölgelerinde olup bitenlerin hepsi ABD emperyalizminin dokunaçlarını hedeflediği Rusya Federasyonu'na yönelik saldırıların bir türevidir. Donbass halkının, Ukrayna'nın bu eski halklarının iradesini boyunduruk altına almak ve dünyada sadece tek bir gücün -ABD gücünün- tüm dünyaya hakim olduğunu ve bu mücadelenin tüm dünyaya sıçradığını göstermek istiyor.

Bu durum bugün Amerika'nın isteklerini yerine getiren Avrupa için de geçerlidir. Amerikan emperyalizminin elinde bir oyuncak ve araç haline gelen Ukrayna'dan bahsetmiyorum bile. Elbette bu aynı zamanda Güneydoğu Asya ülkelerini, Kore yarımadasını, Çinhindi'ni ve tüm Pasifik bölgesini de ilgilendiriyor. Amerikan çizmesinin ya da Amerikan emperyalizminin girdiği her yerde, gerilimin olduğu her yerde, askeri durumun bu bölgelere hakim olduğu her yerde. Tüm bunlar Amerikan sermayesinin dünyada hakimiyetini hissettirmek için yapılıyor. Bugün tüm halklara, tüm dünya halklarına sesleniyorum. Donetsk'te, Lugansk'ta, Kherson'da, Zaporozhye'de savaş istemiyoruz, tüm halklarla barış içinde yaşamak istiyoruz. Biz dost olmak istiyoruz. Ticaret yapmak istiyoruz, sosyalleşmek istiyoruz, iletişim kurmak istiyoruz, karşılıklı kültürel alışverişte bulunmak istiyoruz, spor alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bizim arzumuz budur. Bu amaçla 10 yıl önce bugün Ukrayna'da var olan faşist emperyalist hükümete karşı ayağa kalktık. Bu ideolojiyle ve Ukrayna devletinin yöneticileriyle 10 yıldır mücadele ediyoruz.

Biz Ukrayna halkına karşı değiliz. Ukrayna rejimine karşı savaşıyoruz çünkü bu rejim Amerikan emperyalizminin isteklerini yerine getiriyor. Bir kez daha vurgulamak isterim ki biz barış istiyoruz, halklar arasında dostluk istiyoruz, şu anda bulunduğumuz anavatanımız Rusya'nın Kore halkıyla, Çin halkıyla ve hatta Amerikan halkıyla barış içinde yaşayacak güçlü ve bağımsız bir devlet olmasını istiyoruz. Herkese mutluluk, tüm askeri çatışmaların sona ermesi ve uluslararası dostluk diliyorum; bu hepimizin hayalidir. Önemli olan umudumuzdur; dünya halklarının bizi anlayacağından ve bizimle birlikte hareket edeceğinden eminim. Amerikan emperyalizmine karşı ayaklandık. Haydi birlikte savaşalım.

Boris Litvinov

RFKP Donetsk Cumhuriyet Komitesi


Dünya Anti-Emperyalist Platformu’nun sitesinden çevrilmiştir.

Çeviri Kolektifi