< Emperyalizm Ve Siyonizm Yenilecek, Savaşan Halklar Kazanacak!

El Aksa Tufanı savaşının başlamasının üzerinden 1 yıl geçti. Siyonist İsrail devleti emperyalizmin, bölge gerici devletlerinin ve dinci-faşizmin her türlü askeri, ekonomik, politik desteğine ve gerçekleştirdiği soykırıma rağmen Filistin halkına boyun eğdiremedi.

Filistin halkına yönelik çocuk, genç, yaşlı, kadın ayrımı yapılmaksızın yapılan katliamlara, Gazze halkına dayatılan açlığa, hastalıklara, türlü işkencelere rağmen, Filistin halkı Siyonist düşmana karşı kararlıca savaşmaya devam ediyor.

Savaşın başlamasından bu yana Siyonist İsrail devletinin saldırganlığı sadece Gazze ile sınırlı kalmadı, işgal altındaki Batı Şeria’dan, Lübnan’a, Suriye’ye hatta Yemen’e kadar gözü dönmüş bir şekilde saldırılar gerçekleştirdi. Ancak dünya halkları, başta Lübnan ve Yemen halkı olmak üzere Arap coğrafyasının yoksul emekçileri, savaşan Filistin halkının özgürlük mücadelesi ile bütünleşti. Uluslararası dayanışma, ortak düşmana karşı tutum alma sınırları aştı.

Bugün Siyonist işgal devletinin yeni bir saldırısına tanık oluyoruz. Filistin halkının özgürlüğü ve Gazze’deki katliamların sona erdirilmesi için savaşan Lübnan halkına karşı önce siber saldırılar, uçak bombardımanları şimdi ise karadan işgal ile tam teslimiyet dayatılmak isteniyor. NATO’nun ve emperyalistlerin çıkarları için bölgeye sokulan bir kama olan işgale dayalı bir yapay devlet İsrail, 1982’de ve 2006’da Lübnan’ı iki kez işgal etti ve ikisinde de yenildi. Dünden bu yana karadan ve havadan başlatılan bu saldırganlık, iki haftadır Lübnan’da bini aşkın insanın ölümüne yol açan saldırıların daha kapsamlısı olarak devam ediyor. Şimdi emperyalizmi ve Siyonist, işgalci devleti yeni bir yenilgi daha bekliyor.

Bir yılı aşkın sürede Gazze halkına diz çöktüremeyen bu faşist çetenin başında olduğu, sermaye egemenliğinin en vahşi ve en yıkıcı hali olan bu karşı devrim odağına karşı Filistin ve Lübnan halkı ile eyleme dayalı dayanışma içinde olmalıyız. Tarihi boyunca Ortadoğu halklarına ve bölgedeki devrimci güçlere karşı tam bir karşı devrim merkezi görevini gören İsrail, bölge halklarının ve Türkiye, Kürdistan proletaryasının devrimci birliği ile tarih sahnesinden silinebilir. Şimdi Lübnan ve Filistin halkları için sokağa çıkma, dinci-faşizmin bu savaştaki rolüne karşı durma, İsrail Siyonizmine karşı harekete geçme zamanıdır! Topraklarını her türlü barbarlığa rağmen terk etmeyen Filistin halkının mücadele ruhuyla şimdi sokağa, eyleme! Bu kan denizinin ufkundan kızıl bir güneş doğacak!

 

İŞGALCİ SİYONİZM YENİLECEK, LÜBNAN HALKI KAZANACAK!

FİLİSTİN DEVRİMİ ZAFERE ULAŞACAK!

SAVRA SAVRA HATTA NASR!

MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU