Dün Yenikapı Newroz alanında saldırıyla karşılaşan Emekçi Kadınlar'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayı paylaşıyoruz.

Her sene olduğu gibi bu sene de tüm coşkumuzla Emekçi Kadınlar olarak Newroz alanındaydık. Mitingin halaylarla sürdüğü sırada, kurduğumuz kadın halayına kendilerine “Nasyonalist Kürt” diyen bir grubun, nazi selamları vererek geldiği saldırı girişimi oldu.

Mitingin başlangıcından bu yana üçüncü kez aynı grup tarafından bulunduğumuz bölgede saldırı-provokasyon yaşandığı için, kadınlar olarak bu saldırıyı püskürtmek için hazırdık.

Halay çektiğimiz anda gelerek kadın yoldaşlarımızdan birkaçını şiddete maruz bırakan, yere fırlatıp linç girişiminde bulunan bu gruba verilmesi gereken cevabı o anda alanda verdik.

Kadınlardan aldıkları cevabı hazmedemeyen grup, bu kez cinsiyetçi küfürler, alçakça el hareketleri ile biz kadınları işaret ederek şiddeti sürdürdü. Yoldaşlarımızın ve çevreden halkın da tepkisi ve kadınlara olan desteğiyle uzaklaştırıldılar.

Her geçen yıl güvenli alanlarımızda daha fazla şiddete tanık olmaya başlıyoruz. Ancak barzanici bir avuç alçağın da aldığı cevap gibi yaşamlarımızı, mücadelemizi savunmaya devam edeceğiz. Başta Kürt halkı olmak üzere ezilen tüm halkların umudu Newroz ateşini büyütmeye, alanlara!