HBDH Yürütme Komitesi, “7. Ölümsüzlük Yıldönümünde Ulaş Bayraktaroğlu Yoldaş Ölümsüzdür!” diyerek bir açıklama yayınladı.

“Tarihler 9 Mayıs 2017’yi gösterdiğinde Rojava’da, barbar DAİŞ çetelerine karşı bölge ve dünya halklarının savunmasında en önde yer alan, enternasyonal mücadelenin yiğit komutanı Ulaş Bayraktaroğlu (Mehmet Kurnaz) yoldaş ölümsüzleşti. O’nu, bizlere bıraktığı şanlı kavga mirasına olan bağlılığımızla anıyoruz.” diyen Yürütme Komitesi açıklamasının devamında:

“Devrim ve sosyalizm mücadelesini daha kapsamlı ve örgütlü kılmak adına Kasım Atılımı sürecinin öncülüğünü üstlenmiş; Birleşik Özgürlük Güçleri ile başlatılan atılımı Devrimci Komünarlar Partisi’nin kuruluşuyla zirveye taşınmasında üstlendiği görevle atılımın kurucu önderi olmuştur.

Düşmanın kapsamlı saldırılarına daha güçlü cevap olunmasında, devrim mücadelesinin en acil ihtiyaçlarının karşılanması ve örgütlenmesinde birleşik devrim perspektifinin teorik ve pratik savunucusu olmuştur. Siper yoldaşlığının örgütlü, programlı bir harekete dönüşmesinde üzerine düşen rolü oynamış ve hareketimiz Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin kuruluşunda yer almış ve geliştirilmesinde büyük emekleri olmuştur.” diye vurguladı.

Açıklama, “Komutan Ulaş Bayraktaroğlu yoldaşı 7. Ölümsüzlük yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz, O’nun şahsında tüm şehitlerimize, zindanlardaki yoldaşlarımıza ve halklarımıza söz veriyoruz; tıpkı öncülerimiz gibi savaşacak ve birleşik devrim savaşımızı büyüteceğiz. Ulaş Bayraktaroğlu Yoldaş Ölümsüzdür!” denilerek sonlandı.