1 Mayıs yaklaşırken sendikaların 1 Mayıs çalışmaları ve çağrıları da yoğun bir biçimde devam ediyor.

Mücadeleci sendikalar, KATAŞ-SEN, DİSK/Enerji- Sen, Öğretmen Sendikası, TOMİS, DGD-SEN, Dev Tekstil, İnşaat İş, Tekstil Güç-Sen, Mağaza Market-Sen, İnşaat-Sen 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını açıklamıştı

Bugün mücadeleci sendikalar Taksim Meydanı'nda anıt önünde "1 Mayıs'ta Taksim'e" çağrısında bulundu.

Sendikalar adına konuşan KATAŞ-SEN Genel Başkanı Şahin Bsşaraner, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı "1 Mayıs'ta Taksim alanı kapalıdır" açıklamasına tepki göstererek "1 Mayıs alanı Taksimdir. 77'de 35 işçinin kanıyla bedel ödemerek alınmış olan Taksim Meydanı birkaç siyasinin, politikacının, kamu görevlisinin isteğiyle işçilere kapatılamaz, işçilerin meydana olmaktan çıkarılamaz" dedi.

İstanbul Valisi ve İçişleri Bakanını yasalara, anayasaya, anayasa mahkemesinin kararlarına saygılı olmaya çağıran Başaraner "Bizler mücadeleci sendikalar olarak buradan ilan ediyoruz ki 1 Mayıs Alanı Taksimdir. Bizler Taksim'de olacağız. Tüm işçileri, emekçileri, yoksulları, kadınları, gençleri 1 Mayıs'ta 1 Mayıs Alanı Taksim'de olmaya çağırıyoruz" dedi.

Sendikaların ilk sözlerinden itibaren çevik kuvvet polisleri tarafından ablukaya alındı. Çevik kuvvet ve sivil polisler basın emekçilerinin görüntü almasını engellemek için alandan uzaklaştırdı.

Bu sırada Dev Tekstil İstanbul Temsilcisi Okan Karaçam, "Bizim için sizin yasaklarınız yok hükmündedir. Yasaklarınızı tanımıyoruz. Biz mücadeleci sendikalar 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz dedi.

Sendikalar "1 Mayıs'ta 1 Mayıs Alanındayız" sloganlarıyla anıt önünden ayrılırken çevrede bulunanlar da alkışlarla destek verdi.

Polis çemberinde alandan sloganlarla ayrılırken de çevredeki halka"1 Mayıs'ta Taksim'deyiz, Taksim'e bekliyoruz" denildi.