Kadıköy'de açıklama yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ocak ayında söz verilen taban maaşı haklarını sordu. Öğretmenler haklarından vazgeçmediklerini ve alıncaya kadar her yerde olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kurulduğu günden itibaren taban maaş hakkı mücadelesi veren Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Kadıköy Süreyya Operası önünde taban "Taban Maaş Hakkı Ne Oldu" şiarıyla eylem yaptı.

"Taban Maaş Hakkımız Alacağız", "Öğretmenler Soruyor Taban Maaş Ne Oldu", "Patronların İnsafına Kalmayacağız", "Asgari Ücretle Yaşamak Zorunda Değiliz", "Biz Kimin Öğretmeniyiz" yazılı dövizler taşıyan öğretmenlerden Burcu Çıra, 29 Ocak'ta Meclis önünde gerçekleştirdikleri kitlesel eylemi hatırlattı.

Yüzlerce eğitim emekçisinin dondurucu soğukta ve polis ablukasında saatlerce direndiğini, oluşturdukları baskı sonucu bakanlığın görüşmek zorunda kaldığını söyledi. Bakan Yusuf Tekin'in nisan ayında Meclis'e sunmak üzere özel ve kamu öğretmenlerinin statüsünü eşitleyecek bir yasa düzenlemesi sözünü verdiğini hatırlatan Çıra, ancak nisan ayında hiçbir şekilde dönüş alamadıklarını ve telefonlarının açılmadığını aktardı.

Bugün bir görüşme gerçekleştirildiğini belirten Çıra, "Bugün burada bu sebeple toplandık. Biz bir grup öğretmen değil, ülkenin dört bir yanında tek yürek olmuş şekilde bekleyen binleriz. Çok kalabalığız, çok güçlüyüz. Binlerce özel sektör öğretmenini görmezden gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e bir kez daha sesleniyoruz; taban maaş hakkımızı alana kadar bu mücadelenden asla vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Emeğimizi, hakkımızı, meslek onurumuzu patronların insafına bırakmayacağız. Yasalar patronları değil öğretmenleri korusun. Bizim olanı alana kadar her yerde mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın mücadelemiz, yaşasın öğretmen sendikamız" dedi.

Damla Topuz ise Ocak ayından bu yana taban maaş hakkı konusunda bir gelişme olmazken Yetkililerin öğretmenlerin maaşları yükselirse özel okul patronlarının ödemekte güçlük çekeceği, bazı okulların kapanmasına neden olabileceğini söylediklerini belirterek "Siz çocukların iyi eğitim alması için hizmet vermesi gereken MEB'misiniz yoksa özel okul patronlarının bakanı mısınız?" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Taban maaş hakkı için mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Topuz, "Biz hakkımız olanı alıncaya kadar Ankara'da ve her yerde olmaya devam edeceğiz" dedi. Eylemde sık sık "Mücadele Dersini Öğretmenler verecek", "Taban Maaş Hakkımız, Geri Alacağız", "Yaşasın Öğretmen Sendikamız", "Taban maaş hakkımız, geri alacağız" sloganlarıyla son buldu.