< Afrin Cephe Günlüğü -7

BMGK tüm Suriye genelinde bir aylık ateşkes kararı aldı. El Nusra, IŞİD ve El Kaide haricinde tüm örgütlerin bulunduğu alanları kapsıyor bu ataşkes kararı. Bu karara rağmen Afrin’de savas ve çatışmalar aralıksız devam ediyor. Şiye, Cinderese, Reco’nun köylerinde ve Şera’da çatışmalar aralıksız devam ediyor. Bu iki günde yaşanan gelismeleri kısaca aktaralım

Özelikle Şiye ilçesinde çatışmalar şiddetlenmis durumda. İki gündür işgalci güçler Şiye-Reco hattını birleştirmek için bu bölgeye yoğun saldırılar gerçekleştiriyor. Özellikle son iki günde çatışmalar bu bölgede çok yoğun. Geride kalan 40 gündür olmadigi kadar yoğun. Sırana ve Edende köylerinde işgalci güçler vardı. Bu bölgede iki araç imha edildi. İsgalci güçler ve çeteler ağır kayıp verdikleri için bu bölgeye çok yoğun hava saldırıları yapıyorlar.

Şiye ilçesi Reco ve Cinderese ilçelerinin ortasında yer alıyor. Türkiye sınırında ise Kırıkhan’a bakan bir ilçedir. Faşist basın bütün hattın birleştiğini haber ederek gerçek dışı haber yapıyorlar. Esasında bu bütün sınır boyunca çatışmalar aralıksız devam ediyor ve bölgelerin el değiştirmesi süreklilik içinde. Bir köyü işgal eden çetelerden kısa birsüre sonra tekrar bir sızma operasyonuyla geri alınıyor. Şiye’de çatışmalar bugün de devam ediyor.

Düşman güçleri Cinderese’yi üç koldan kuşatma altında alıp şehir savaşında en az kayıp verme çabasında. Dün Cinderese merkeze karadan bir saldırı düzenlendi. Bu saldırı devrimci güçler ve Afrin’i savunan savaşçılar tarafindan geri püskürtüldü. Son iki günde Cinderese köylerinde faşist güçler yedi sivili hava saldırıları ve obüs atışlarından katletmiş durumda. Dünden beri aralıksız obüs saldırıları var. Yüzlerce obüs ve tank saldırısı yapıldı Cinderese ve köylerine. Saldırılar devam ediyor. Şiye ve Cinderese arsındaki köylerde de çok yoğun çatışmalar var. Cinderese merkeze şu ana kadar giremeyen işgalci güçler bu bölgeyi tamamen bir yıkım kentine dönüştürmüş durumda.

Şera ilçesi Ases ve Bilbile ortasında olan bir bölge. Bölge Meydanke’ye ulaşmak için en rahat ve yakın olan ilçedir. Şera ilçesinde özelikle Burseya Dağı ve Dökmetaş köyleri stratejik bir konuma sahiptir. Bu ilçede Omera köyü üç gün önce işgalciler tarafından hava ve obüs saldırıları altında yaşanan sert şiddetli çatışmalardan sonra işgalci güçler tarafından isgal edilmisti. Eşitsiz dengelere rağmen Omera köyünü savunan savaşçılar büyük bir kahramanlık yaratılar. Yüzlerce cete grubuna karşı savaştılar. Fakat Omera düşman eline geçmişti. Dün Omera özel bir operosyonla tekrar özgürleştirildi!

Bu bölgede dün Suriye’de ateşkese rağmen hava saldırıları ve obüs saldırıları gün boyunca devam etti.

Bilbile ilçesinde Leninist savaşçıların da oldugu “Fasizme ve işgale karşı Türkiyeli devrimci güçler ve enternasyonalist savaşçılar taburu” füze timi bir işgalci aracı imha ettiler. Bu başarılı eylemde dört veya beş çetenin öldüğü tahmin ediliyor.

TKEP/Leninist

LGB/Afrin