< Afrin Cephe Günlüğü -6

Şera bölgesinde iki gündür çok sert çatışmalar var Gundu Omara köyünde düşman ağır kayıplar verdi. Gundu Omara köyü Şera-Bilbile hattına yakın bir köy. İşgalci güçler geçen dile getirdiğimiz gibi bu hattı birleştirme çabasında. Yoğun hava ve obüs saldırıları aralıksız devam ediyor.

Cinderese’de yoğun saldırılara rağmen direniş büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Dün onlarca savas uçağı Cinderese ilcesi ve ona bağlı köyleri saatlerce bombaladı. Düşmanın askeri olarak tahrikinden biraz bahsedelim.

Kara gücünden hiç verim almayan işgalci güçler hava, obüs, tank silahlarlarıyla bölgeyi felç duruma düşürerek etkisiz hale getirebildikleri kadar getirmeye çalışıyorlar; ardından piyade gücünü öne sürerek ilerlemeye çalışıyor. Ağır silahların yoğun saldırıları düşmana ekstra fırsat sunuyor. Bu direniş savaşında efsane kahramanlıklar yaratılıyor. Bununla birlikte bu savaş bizi de gelecek savaşlar için eğitmeye devam ediyor.

Savaş çok sert şekilde devam ediyor. Reco, Cinderese, Şera ilçelerinde son günlerde çatışmalar yoğunlaşmış durumda. Reco’nun stratejik konumundan dolayı ilk gunden bu yana çatışmalar hızını kaydetmeden arkalıksız devam etmektedir. Reco, etrafı dağlık bir bölge ve karşısında Hatay’ın Amanos dağları var. Reco’daki savaş büyük bir direniş yaratılarak devam ediyor. Faşist devletin ilk günden bu yana saldırdığı Reco hala düşmüş değil. Onlarca savaş uçağının kullanıldığı bu cephe, TC devletinin kendi askerlerinin en fazla kayıp verdiği yerdir. Son günlerde bir kac tepenin alınmasından kaynaklı faşist basın “Reco düştü” diye yalan haberlere devam ediyor. Reco merkeze bir iki düşman saldırı girişimi oldu. Fakat ikisi de püskürtüldü. Dün gerçekleşen yoğun hava saldırılarında Suriye güçlerinden ölenler oldu. Leninist ve enternasyonalist savaşçılar ilk günden beri bu cephede savaşıyorlar.

İstediği sonucu alamayan işgalci güçler barbarca saldırıyorlar, vahşet uygulamalarına her gün yenisini ekliyorlar. Faşizm tüm çıplaklığıyla karşımızda. Bir grup çete, traktörünü vermediği için bir köylüyü vahşice kursuna dizdiler. Dün Reco’ya bağlı bir köyde dört yaşlı insanı ellerinden bağlıyarak etrafına mayın döşeyen faşist çeteler sivilleri katletmeye devam ediyor. Qamışlo’dan destek için gelen konvoy SİHA ve obüslerle bombalandı. Mabeta’da beş yaşında bir çocuk katledildi. Bu cinayetlerle işgalci güçler Afrin halkını korkutmaya, göç etmeye zorluyorlar. Onurlu Afrin halkı ise topraklarını sonuna kadar savunmakta kararlılar.

TKEP/Leninist

LGB Afrin